Don Papa Masskara 40% 0,7l
Ár:
36.149 Ft
(28.464 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: | 990 Ft |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
A Fülöp-szigeteken hosszú múltra tekint vissza a cukornád termesztése. A nemes cukornád egy eredeti fajtájával kezdődött, amelyet először Délkelet-Ázsiában fedeztek fel, majd később a Karib-térségbe és a világ többi részébe exportálták.
A Don Papa szeszfőzde Negros termékeny szigetén található, ahol a Noble fajtájú cukornád betakarítása történik, mégpedig minden évben októbertől májusig kézzel a nádat levágják, és régi teherautókra rakják. A vágott cukornádat a sziget egyik cukorgyárába szállítják, melynek története a múlt századbeli 20-as évekig nyúlik vissza. A malmok aprítják és darálják a cukornádat – ennek köszönhetően kapják a helyileg és világszerte is „fekete aranyként” ismert gazdag és édes melaszt. A régi, kopott malmok paradox módon a világ egyik leggazdagabb és legédesebb melaszát állítják elő – ebből készül a gazdag, édesebb és gyümölcsösebb rum. Majd ezt a friss, gyümölcsös melaszt a Bago szeszfőzdében erjesztik, és az így kapott italt toronylepárlóban desztillálják. A rum lepárlását ezután 65 fokra csökkentik tiszta forrásvíz segítségével, és amerikai bourbon hordókba töltik. A hordók egy része különleges a Don Papa részére. Kemény szemcsés tölgyből készülnek, gondosan válogatva Amerika legjobb erdeiből. Ízesítik, pörkölik és enyhén elszenesítik - ez biztosítja, a gyümölcsös és vaníliás íz kiemelkedését, és természetesen sötétebb rumot hoz létre. A rum érlelése a Kanlaon-hegy lábánál történik, ahol a forró és párás éghajlat gyorsabb érést eredményez, és ahol az "angyalok jussa" akár 8%-ot is elérhet. 7 hosszú év elteltével a rumos hordókat gondosan kiválasztják, majd a rumot a fő Master Blender keveri és következhet a szűrés és palackozás. |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
|
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!