Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

METAXA PRIVATE RESERVE 0.7L 40%

Ár:
21.969 Ft (17.298 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Metaxa Private Reserve a Metaxa család legérettebb és a legelőkelőbb tagja. Elegáns megjelenése tökéletesen tükrözi az ital gazdag és érett ízvilágát.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 990 Ft
Menny.:db

Leírás

A Metaxát a mai napig több évszázados recept alapján készítik és minden palack legalább 2000 óra napsütést rejt magában! Spyros Metaxa 1880-ban érkezett Attikába, azzal a feltett szándékkal, hogy a görög borkészítés hagyományait saját, eredeti ötleteivel „fűszerezve” valami igazán különleges italt alkosson. A megálmodójáról elnevezett, bársonyosan selymes ízű görög párlat nyolc év kísérletezés után, 1888-ban jelent meg először a piacon, és szinte azonnal világsikert aratott. A három, csak Attikán termő szőlőfajtából készült párlatot különleges tölgyfa hordókban 5-tól akár 30 évig is érlelik.

 A bársonyosan lágy ital alapanyagául szolgáló három, magas cukortartalmú szőlőfajtából készült különleges bort lepárolják, majd kézzel készített, több méter magas tölgyfa hordókban minimum öt évig, de akár több évtizedig is érlelik – az évek számát a csillagok jelzik a palackon. Ezután az Égei-tenger vidékéről származó, csodás zamatú muskotályborokkal, természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. A keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át – ez adja az ital egyedülállóan selymes ízét –, és további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6°C-os hőmérsékleten hűtik a folyadékot, majd újra átszűrik. Ennyi idő eltelte után az ízek összeérnek és egy igazi mediterrán különlegesség születik, melyben még a nap ízét is érezni lehet!

Leírás és Paraméterek

A Metaxát a mai napig több évszázados recept alapján készítik és minden palack legalább 2000 óra napsütést rejt magában! Spyros Metaxa 1880-ban érkezett Attikába, azzal a feltett szándékkal, hogy a görög borkészítés hagyományait saját, eredeti ötleteivel „fűszerezve” valami igazán különleges italt alkosson. A megálmodójáról elnevezett, bársonyosan selymes ízű görög párlat nyolc év kísérletezés után, 1888-ban jelent meg először a piacon, és szinte azonnal világsikert aratott. A három, csak Attikán termő szőlőfajtából készült párlatot különleges tölgyfa hordókban 5-tól akár 30 évig is érlelik.

 A bársonyosan lágy ital alapanyagául szolgáló három, magas cukortartalmú szőlőfajtából készült különleges bort lepárolják, majd kézzel készített, több méter magas tölgyfa hordókban minimum öt évig, de akár több évtizedig is érlelik – az évek számát a csillagok jelzik a palackon. Ezután az Égei-tenger vidékéről származó, csodás zamatú muskotályborokkal, természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. A keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át – ez adja az ital egyedülállóan selymes ízét –, és további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6°C-os hőmérsékleten hűtik a folyadékot, majd újra átszűrik. Ennyi idő eltelte után az ízek összeérnek és egy igazi mediterrán különlegesség születik, melyben még a nap ízét is érezni lehet!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!