Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

METAXA 5 STAR 0.7L 38%

Ár:
4.559 Ft (3.590 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Az élettel teli METAXA 5* a METAXA- család legfontosabb tagja. Az öt évig érlelt borpárlatok jellegzetesen lágy, érett gyümölcsös ízt kölcsönöznek neki, amelyhez tökéletesen illik az ital sötét mézszíne. Üvegének formája az ókori görög építészetet idézi, szellemisége pedig a nap melegét hordozza magával.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.490 Ft
Menny.:db

Leírás

A Metaxát a mai napig több évszázados recept alapján készítik és minden palack legalább 2000 óra napsütést rejt magában! Spyros Metaxa 1880-ban érkezett Attikába, azzal a feltett szándékkal, hogy a görög borkészítés hagyományait saját, eredeti ötleteivel „fűszerezve” valami igazán különleges italt alkosson. A megálmodójáról elnevezett, bársonyosan selymes ízű görög párlat nyolc év kísérletezés után, 1888-ban jelent meg először a piacon, és szinte azonnal világsikert aratott. A három, csak Attikán termő szőlőfajtából készült párlatot különleges tölgyfa hordókban 5-tól akár 30 évig is érlelik.

 A bársonyosan lágy ital alapanyagául szolgáló három, magas cukortartalmú szőlőfajtából készült különleges bort lepárolják, majd kézzel készített, több méter magas tölgyfa hordókban minimum öt évig, de akár több évtizedig is érlelik – az évek számát a csillagok jelzik a palackon. Ezután az Égei-tenger vidékéről származó, csodás zamatú muskotályborokkal, természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. A keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át – ez adja az ital egyedülállóan selymes ízét –, és további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6°C-os hőmérsékleten hűtik a folyadékot, majd újra átszűrik. Ennyi idő eltelte után az ízek összeérnek és egy igazi mediterrán különlegesség születik, melyben még a nap ízét is érezni lehet!

Leírás és Paraméterek

A Metaxát a mai napig több évszázados recept alapján készítik és minden palack legalább 2000 óra napsütést rejt magában! Spyros Metaxa 1880-ban érkezett Attikába, azzal a feltett szándékkal, hogy a görög borkészítés hagyományait saját, eredeti ötleteivel „fűszerezve” valami igazán különleges italt alkosson. A megálmodójáról elnevezett, bársonyosan selymes ízű görög párlat nyolc év kísérletezés után, 1888-ban jelent meg először a piacon, és szinte azonnal világsikert aratott. A három, csak Attikán termő szőlőfajtából készült párlatot különleges tölgyfa hordókban 5-tól akár 30 évig is érlelik.

 A bársonyosan lágy ital alapanyagául szolgáló három, magas cukortartalmú szőlőfajtából készült különleges bort lepárolják, majd kézzel készített, több méter magas tölgyfa hordókban minimum öt évig, de akár több évtizedig is érlelik – az évek számát a csillagok jelzik a palackon. Ezután az Égei-tenger vidékéről származó, csodás zamatú muskotályborokkal, természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. A keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át – ez adja az ital egyedülállóan selymes ízét –, és további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6°C-os hőmérsékleten hűtik a folyadékot, majd újra átszűrik. Ennyi idő eltelte után az ízek összeérnek és egy igazi mediterrán különlegesség születik, melyben még a nap ízét is érezni lehet!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő